for your zooing pleasure

mens en dier: gorilla ivo, artis 2005
mens en dier: artis amsterdam

Mens en dier

Herkenning en ontmoeting bij de apenrots
Een vrouw laat de inhoud van haar tasje aan een gorilla zien. Een toerist mag een aap aaien. Een andere aap speelt kiekeboe met een jute zak en dat ene uitverkoren jongetje. Krokodil en mens, loungend in het reptielenhuis. Mensen kijken graag naar dieren en spreken dan van goed contact. Bezoekers hebben allemaal een ander lievelingsdier, zien iets van zichzelf in hun favoriet. Net als kunstwerken leren dieren dat je kunt houden van iets wat anders is.

Het is geen tv
Er zijn ook open ruimtes in de zoo waar je in één oogopslag een aantal dieren ziet, waar iedereen die daar min of meer toevallig is, een eigen rol heeft. Elk dier heeft zijn eigen magie. Je ziet ze ook in combinatie met elkaar. Ze lijken tastbaar. Je kunt ze ruiken.

Integratie met muziek
Heb je niets te doen, drentel naar het vogelverblijf in de dierentuin. Hoor de vogeltjes fluiten en zie hoe ze even wat anders doen om dan snel weer een liedje in te zetten. Muziek en het vogelleven zijn hier volslagen geïntegreerd. Dát.

Dierentuindieren
In zijn ijver de dieren voor uitsterving te behoeden heeft de mens een nieuwe categorie dieren laten ontstaan. Een aantal soorten hangt tussen gedomesticeerd en wild in. Voor de voortplanting van deze dierentuindieren wisselen dierentuinen dieren uit.Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved