for your zooing pleasure

Over deze site

Overal ter wereld worden dieren in zoos gepresenteerd. Zoo-gle.nl presenteert dierentuinen en let daarbij vooral op de architectuur.

 

19de-eeuwse dierentuinen ontstaan uit de wetenschappelijke behoefte om dieren te bestuderen en de opkomst van de wat rijkere stedeling die rijp is voor recreatie. In de Londense zoo ziet Darwin voor het eerst een orang-oetan. Hm... familie? denkt hij daar misschien ook wel voor het eerst. In de wetenschap zijn dieren dan in families ingedeeld. En zo huisvesten dierentuinen de dieren ook. Logisch dat gebouwen voor dieren dan "familiehuis" gaan heten. Apenhuis, kleine zoogdierenhuis enz.
Read more!

Mens en dier

1109
Een vrouw laat de inhoud van haar tasje aan een gorilla zien. Een toerist mag een aap aaien. Een andere aap speelt kiekeboe met een jute zak en dat ene uitverkoren jongetje. Krokodil en mens, loungend in het reptielenhuis. Mensen kijken graag naar dieren en spreken dan van goed contact.
Read more!

Contact

2807
Met het contactformulier kun je opmerkingen, vragen, zoo-plattegronden en foto's van dierentuingebouwen met ons delen. Graag!
Read more!

Partners

1707
Wie zijn hier de prompters en de chefs soufflés achter de schermen?
Read more!


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved