for your zooing pleasure

Nederland

Arnhem

3355
Burgers' Zoo is een tijdmachine met een Hagenbeckdeel gevuld met 19e-eeuwse elementen, een Safaripark en als klap op de vuurpijl enkele reusachtige ecodisplays vol hi-tech en superlatieven.
Read more!

Amsterdam

6688
De 19e-eeuwse stadsdierentuin Artis is opgericht om kennis van de natuur te verspreiden en altijd sterk op onderwijs gericht gebleven. Jaarlijks bezoeken duizenden scholieren de city zoo, die ook schildercursussen biedt en een eigen Artis Academie heeft met Artisprofessoren. Andere trefwoorden: museaal, botanisch en integraal. Het is de eerste dierentuin in Nederland en de zevende in Europa.
Read more!

Rotterdam

8976
De Rotterdamse zoo begint als hobbyproject van twee spoorwegmedewerkers en opent in 1887 in het centrum. Wanneer de zoo in 1940 door bommen getroffen wordt - dieren los in de stad - is de nieuwe dierentuin Blijdorp in Rotterdam Noord al in de maak. Deze tuin is volledig ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn.
Read more!

Emmen

11127
Hemelvaartsdag 1935 heeft Willem Oosting 5 hectare achtertuin van zijn ouders omgetoverd tot een zoo. Het Noorder Dierenpark gaat open. Aangestoken door Carl Hagenbeck is Oosting fan geworden van de tralieloze zoo. Op de openingsdag trekt het dierenpark - compleet met bokkenrots en doolhof - zo'n 5000 bezoekers.
Read more!

Emmen Wildlands

2999
Waar waren we gebleven. Eind 2015 sluiting van een sympathiek dierenpark dat in een achtertuin begon. Net een kinderboek. Dan een gemeente die Volker Wessels voor 110 mio laat herontwikkelen. En op 25 maart 2016 de opening van een themapark. De vormgeving is aan Jora Vision gegund, bekend van het Franse attractiepark Futuroscope, De Efteling en Tivoli Kopenhagen. De naam WILDLANDS Adventure Zoo is de sublimering van "Een wereldreis in Emmen", waarmee voormalig dierenpark Emmen zich afficheerde.
Read more!

Rhenen

9331
Op 18 juni 1932 opent Cornelis Ouwehand zijn zoo. Vanaf het begin van het millennium is entrepreneur Marcel Boekhoorn de eigenaar en redder in financiële nood. April 2017 is de aankomst op Schiphol van de bamboe-etende museumstukken Mooie Krachtige Wolk en Elegante Ster nationaal nieuws. Hun Chinese tempel à raison van €7 miljoen waarin zij bijvoorbeeld geen last mogen hebben van stromend water, is door een Chinese delegatie goedgekeurd.
Read more!

Amersfoort

4533
Dit thematisch ingericht dierenbos is goed voor 7 à 800.000 bezoekers per jaar. Thematisch? De schildpad onder het dak op zijn rug, de neushoorn in zijn geplooide harnas en de pinguïn met de meeste veren aller vogels, hebben een rol in het thema optimaal beschermd. De moraal van dit verhaal: wel goed beschermd tegen natuurlijke invloeden, maar niet tegen de mens.
Read more!


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved