for your zooing pleasure

Amerika

San Francisco

1521
We schrijven 1889. Krantenmagnaat William Randolp Hearst daagt journalist Allen Kelly uit een wilde grizzlybeer te vangen. Wanneer Kelly maanden later triomfantelijk met beer Monarch terugkeert, etaleert Hearst de formeel laatste wilde grizzly van Californië in Woodward Gardens waar het dier op de openingsdag 10 november 20.000 mensen op de been brengt. Monarch verkast later naar het Golden Gate Park waar hij in 1911 overlijdt. Op de locatie van de huidige zoo heeft hij geen poot gezet. Vanaf 1953 prijkt zijn beeltenis op de Californische vlag.
Read more!

Willemstad

1852
Tussen 1940-1950 is de regenachtige regio waar je nu dierentuin Parke Tropikal op Curaçao vindt, met bomen en planten beplant. Het resultaat krijgt de naam de Plantentuin. In de Tweede Wereldoorlog gebruiken de Nederlanders en de Amerikanen het terrein voor onderhoud aan militaire voertuigen. Enkele jaren na de oorlog worden er dieren geïntroduceerd in de botanische tuin.
Read more!

Hearst Zoo

1218
Halverwege tussen Los Angeles en San Francisco ligt San Simeon. In 1923 begint krantenmagnaat William Hearst hier ‘s werelds grootste particuliere zoo met de klinkende naam: Hearst Garden of Comparative Zoology. Hearst Castle dat op een heuvel ligt met uitzicht op de Stille Oceaan en Highway 1, valt tegenwoordig als museum en monument te bezichtigen.
Read more!

Las Vegas

1283
Las Vegas bood en biedt diverse dierententoonstellingen.
Read more!

Atascadero

1443
Halverwege Los Angeles en San Francisco ligt een kleine zoo in Atascadero Lake Park aan California Highway 41.
Read more!
Central Park Zoo maakt pas sinds 1988 deel uit van de Wildlife Conservation Society (WCS), maar al in 1860 waren er dieren te vinden op de plek van deze zoo. In het begin was de collectie niet meer dan een aanwassende groep van gedoneerde dieren, van 72 witte zwanen tot een berenjong.
Read more!

Mexico

Mexico

1850
Tegenover Museo Nacional De Antropología ligt de ingang van Chapultepec Zoo. Hier vindt controle van je tas plaats, helemaal gratis net als de entree.
Read more!

Veracruz

1141
Een kleine dierentuin in Veracruz draagt de klinkende naam Parque Zoológico Miguel A. de Quevedo.
Read more!


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved