jan 01

Nederland

Dierentuinen in Nederland.
aug 20

Frankrijk

Dierentuinen in Frankrijk.
jul 03

Duitsland

Dierentuinen in Duitsland.
aug 23

België

Dierentuinen in België.
jun 28

Italie

Italië Napels 2086 0 Een bezoek aan een dierentuin van één architect, eentje die wist wat hij deed, moet wel een voltreffer zijn. Over een verborgen juweeltje in Napels. Lees meer! Rome 4020 22 De meeste dierentuinen starten in die tijd als kenniszoo, maar in Rome is vermaak de grote bedoeling. En wie kun je dan beter vragen dan king of entertainment Carl Hagenbeck? Met wat geld van de gemeente in de achterzak verzekert de vennootschap die de dierentuin opricht zich in 1909 van zijn supervisie. Na een glorieuze start wekt de dierentuin periodiek de indruk dat er nog veel moet gebeuren. Lees meer!
dec 03

Zwitserland

Dierentuinen in Zwitserland
dec 02

Spanje

Spanje Madrid 4537 26 In 1774 richt koning Karel III de Koninklijke Menagerie Madrid op in het Retiro Park. Menagerie Casa de Fieras is na Wenen de oudste dierentuin ter wereld. In 1972, zijn de dieren echter naar nieuwe verblijven verhuisd, tussen 1968 en 1970 ontworpen door Javier Carvajal Ferrer en door architect en beeldhouwer Jose Maria Subirachs. Lees meer! Barcelona 2435 5 In 1892 krijgt de gemeente Barcelona de exotische dierencollectie die bankier Martí Codolar vanaf 1865 heeft opgebouwd. Met deze dieren start de dierentuin datzelfde jaar op 2 hectare van het terrein van de wereldtentoonstelling 1888. Barcelona zoo neemt een aantal gebouwen van deze wereldtentoonstelling over. In het begin worden alle dieren, groot of klein, in even grote compartimenten van kooien gehouden, of in getraliede verblijven. De zoo is opgezet als wetenschappelijke dierentuin met natuurbescherming hoog in het vaandel. Dierenarts en taxidermist Francesc Darder is de eerste directeur. Lees meer!
dec 02

Boedapest

De huidige indeling dateert van 1907-1912. De jonge bouwmeesters Kós en Zrumeczky toveren een Transsylvanisch dorpje tevoorschijn bewoond door dieren.
dec 01

Londen

De Garden of the Zoological Society is de eerste dierentuin voor wetenschappers die dieren bestuderen en 20 jaar later ook voor de burgerij als vrijetijdsbesteding. De 15 hectaren van de site bestaan uit drie met bruggen en tunnels verbonden delen. De dierentuin telt 13 monumentale gebouwen van de categorie Grade 1 en 2. Sommige daarvan zijn ongeschikt voor dieren verklaard. In Londen zijn by the way bij de weg de woorden zoo en aquarium uitgevonden, een afkorting van zoological garden en een samentrekking van aquatic vivarium.
nov 30

Helsinki

Er is een dierentuin, een 19e-eeuwse, met dezelfde naam als het eiland waarop hij ligt. Korkeasaari ligt ten oosten van het centrum van Helsinki. Het leukste is om over water op bezoek te gaan.
Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved