dec 23

Bronx Zoo

Je bent hier in de grootse stadsdierentuin van de Verenigde Staten vol architectonische schoonheid en een mooi natuurparkgedeelte.
dec 21

NYC Central Park Zoo

Central Park Zoo maakt pas sinds 1988 deel uit van de Wildlife Conservation Society (WCS), maar al in 1860 waren er dieren te vinden op de plek van deze zoo. In het begin was de collectie niet meer dan een aanwassende groep van gedoneerde dieren, van 72 witte zwanen tot een berenjong.
feb 03

San Francisco

We schrijven 1889. Krantenmagnaat William Randolp Hearst daagt journalist Allen Kelly uit een wilde grizzlybeer te vangen. Wanneer Kelly maanden later triomfantelijk met beer Monarch terugkeert, etaleert Hearst de formeel laatste wilde grizzly van Californië in Woodward Gardens waar het dier op de openingsdag 10 november 20.000 mensen op de been brengt. Monarch verkast later naar het Golden Gate Park waar hij in 1911 overlijdt. Op de locatie van de huidige zoo heeft hij geen poot gezet. Vanaf 1953 prijkt zijn beeltenis op de Californische vlag.
okt 13

Willemstad

Tussen 1940-1950 is de regenachtige regio waar je nu dierentuin Parke Tropikal op Curaçao vindt, met bomen en planten beplant. Het resultaat krijgt de naam de Plantentuin. In de Tweede Wereldoorlog gebruiken de Nederlanders en de Amerikanen het terrein voor onderhoud aan militaire voertuigen. Enkele jaren na de oorlog worden er dieren geïntroduceerd in de botanische tuin.

Hearst Zoo

Halverwege tussen Los Angeles en San Francisco ligt San Simeon. In 1923 begint krantenmagnaat William Hearst hier ‘s werelds grootste particuliere zoo met de klinkende naam: Hearst Garden of Comparative Zoology. Hearst Castle dat op een heuvel ligt met uitzicht op de Stille Oceaan en Highway 1, valt tegenwoordig als museum en monument te bezichtigen.
sep 18

Las Vegas

Las Vegas bood en biedt diverse dierententoonstellingen.
dec 29

Atascadero

Halverwege Los Angeles en San Francisco ligt een kleine zoo in Atascadero Lake Park aan California Highway 41.
nov 15

Santa Barbara

Elke zoo heeft iets bijzonders. Deze ligt aan een oceaan!
Copyright © 2015-2025 Zoo-gle.nl Pia Mitchell Amsterdam All Rights Reserved